Aankopen met een verhuurders blik

Sips Vastgoed Management kan u begeleiden bij de aankoop van vastgoed. Dit kan voor u als opdrachtgever de aankoop van een beleggingsobject t.b.v. de verhuur zijn maar ook bij de aankoop van een woning voor eigen gebruik kunnen wij u natuurlijk adviseren. 

Steeds meer beleggers vinden de weg naar Sips VGM met deze vraag. En omdat wij gespecialiseerd zijn in het verhuren en beheren van vastgoed zijn wij het ideale kantoor om deze aankoop voor u te begeleiden.

In het kort ziet een aankoop traject er als volgt uit;

 1. In een persoonlijk gesprek inventarissen wij met u wat uw doelstelling zijn. Rendement, soort woning of appartement, locaties, doelgroep te investeren bedrag ed. komen hierin aan bod.
 2. In overleg kunnen wij met u een vervolg gesprek plannen waarin wij dieper ingaan op het rendement. Gaat u kopen met eigen geld of ook met vreemd vermogen (bank) of met een mix. We leggen u graag het hefboomeffect uit (leverage) om te laten zien hoe u het rendement op uw eigenvermogen kunt verbeteren.
 3. In overleg met u gaan we kijken welke woningen of appartementen geschikt zijn voor verhuur. Wij kijken dan met onze verhuurders blik naar het aanbod.
 4. In overleg plannen we een bezichtiging en bezoeken samen met u de woning of appartement.
 5. We bespreken met u de voor en nadelen en beoordelen de aanvullende zaken zoals voorgaande akte van levering, splitsingsakte, Vve, en natuurlijk de vragenlijst met lijst van zaken. Daarna kunnen wij in overleg met u een bod uitbrengen (eventueel met ontbindende voorwaarden) en voeren wij de onderhandelingen.
 6. Als het nodig is adviseren wij u over de kosten die u moet maken om de woning verhuur klaar te maken. Wij kunnen u een offerte geven ( door VGM services) voor deze kosten.
 7. Wij adviseren u gelijktijdig over de haalbare huurprijzen en de doelgroep. Wij kunnen dan goed inschatten hoe snel wij de woning voor u kunnen verhuren nav de vraag op dat moment in de markt.
 8. Op uw verzoek kunnen wij voor u een offerte aanvragen bij de notaris voor de leveringsakte en eventueel de hypotheekakte.
 9. We controleren samen met u de concepten en nota van afrekening.
 10. Voor het transport voeren wij de inspectie uit om te kijken of hetgeen u gekocht heeft er nog net zo bij staat als tijdens de bezichtigingen en nemen dan ook de meterstanden op.
 11. Op de dag van de overdracht zijn wij met u aanwezig bij het notariskantoor voor het transport (in de regio).
 12. Daarna (of indien mogelijk eerder, in overleg met de verkoper) starten wij de verhuur op.

Kosten

Ons motto is “de winst zit in het aankoopbedrag”. Iedere euro die wij kunnen besparen draagt direct bij aan een beter rendement. Daarom hanteren wij een aankooptarief van €750,- plus 10% van de besparing (verschil tussen vraagprijs en koopsom) plus de BTW. Daarmee laten wij zien dat wij voor u onderhandelen tot de laatste euro!

Deskundige hulp bij aankoop?

0118 - 123456info@sipsvgm.nl